14 desembre, 2015 Paido Salut Infantil

Comitè d’Ètica Assistencial

10-quiron-im-300x186L’Hospital Universitari Dexeus, el Centro Médico Teknon i l’Hospital Quirón Barcelona, han presentat a Barcelona el seu Comitè d’Ètica Assistencial (CEA)  en un acte encapçalat pel doctor Marc Antoni Broggi, president de la Sociedad Catalana de Bioètica. El doctor Broggi va parlar de la importància d’aquesta eina per poder fer una bona crítica col·lectiva, i constructiva al mateix temps, com a eina que permetrà deliberar profundament en conjunt per ajudar a prendre decisions reflexionades, plurals, útils i evitant prejudicis ideològics.

En aquest acte, el doctor Vicente Molina, president del CEA i cap dels Serveis de Pediatria de l’Hospital Universitari Dexeus i de l’Hospital Quirón Barcelona, va explicar la composició pluridisciplinària d’aquest nou òrgan, representant diverses ideologies morals. El doctor Molina va presentar la funció del CEA com a element per ajudar als ciutadans i als professionals de la salut a orientar la seva actuació en aquells cassos en que hi hagi conflictes morals en la pràctica clínica, en el marc del respecte per la dignitat de la persona i dels drets humans.

Una altra funció del CEA és l’elaboració de guies, protocols i recomanacions amb pautes d’actuació que facilitin l’abordatge de situacions que poden originar dilemes ètics. A més el CEA també col·laborarà en la formació de professionals del propi centre en matèria de bioètica.

El primer document que va presentar el CEA va ser sobre el rebuig a la transfusió de sang i els seus components. La doctora Mercè Riera, vocal del CEA va fer la presentació d’aquest document.

La doctora Roser Porta, responsable de la Unitat de Neonatologia de l’Hospital Universitari Dexeus, forma també part del CEA.

Origen del text i més informació aquí