20 juny, 2017 Paido Salut Infantil

consells sobre lactància materna

La llet materna exclusiva és el millor aliment que se li pot donar a un nadó durant els primers mesos de vida. És l’aliment complert que li aporta tots els nutrients necessaris per créixer i desenvolupar-se i a més, el protegeix de la incidència i gravetat d’infeccions, i és una factor protector en front la síndrome de la mort sobtada del nadó.

La lactància materna també beneficia a la mare doncs disminueix el risc d’hemorràgia postpart, afavoreix la contracció uterina i redueix els risc de contraure càncer de mama i ovari premenopàusic.

Totes les mares poden donar el pit al seu fill, tot i que de vegades els primers dies són una mica difícils.

És freqüent que us pregunteu si teniu prou llet o quant de temps ha de passar entre una presa i la següent, què passa si el nen no s’agafa bé, com es sap si ha menjat prou, què fer si s’adorm mentre mama, etcètera. Per ajudar-vos a superar aquests primers moments, l’Hospital Dexeus us dóna la possibilitat de consultar amb les nostres expertes i els nostres experts del Grup d’Assessorament a la Lactància Materna .

Amb la finalitat que pugueu obtenir resposta ràpidament a les preguntes més freqüents, sobre la postura del bebè, freqüència de les preses i la seva duració, com saber si està ben alimentat, etc,  us podeu descarregar el document adjunt al post.

Grup de consulta i Assessorament a la Lactància Materna de l’Hospital Dexeus

Aquest grup t’ajudarà a resoldre dubtes. Pots venir amb el teu bebè a les sessions setmanals que es celebren tots els dimecres no festius de 12 a 14h a l’Auditori de l’Hospital Dexeus, a la planta 0. El grup està format per pediatres, infermeres, puericultores, llevadores i mares voluntàries. Es un servei gratuït que s’ofereix a totes les mares durant el període de lactància materna i no cal demanar hora.

Per resoldre dubtes breus pots fer ús del telèfon 609 64 63 38, de dilluns a divendres no festius de 14 a 16 h.

pdf lm

 

 

Tagged: , , , ,