25 agost, 2016 Paido Salut Infantil

S’acaben les vacances, tornem a la rutina amb els nens

  1. Donar mostres d’alegria de cara al primer dia d’escola. Es recomanable, si es pot, visitar l’escola uns dies abans i així poder explicar al nen o nena quines activitats farà i també qui anirà a buscar-lo quan acabi la jornada escolar. Es aconsellable que el teu fill o filla t’ajudi a preparar el material escolar i també que pugui veure els llibres que farà servir durant el curs escolar.
  2. Si durant les setmanes de plenes vacances no ho ha fet, un consell és que uns dies abans de començar l’escola trobis una estona cada dia per fer una petita tasca de caire escolar amb el teu fill o filla com llegir, dibuixar, fer números,…
  3. Per regular els horaris comença per fer les activitats més “mogudes” (anar a la platja, jugar a la piscina,…) pel matí, de manera que per la tarda puguis realitzar jocs o activitats més tranquil·les amb els nens. D’aquesta manera podràs retornar a la rutina d’anar a dormir més aviat, tal com serà durant l’horari escolar. Si avances l’hora d’anar a dormir podràs avançar també l’hora de despertar-lo pel matí. Aquests canvis d’horaris els has de fer de manera progressiva i així en pocs dies aconseguiràs que el teu fill o filla es llevi a l’hora més semblant a la que ho farà quan vagi a l’escola.
  4. Regular els horaris d’anar a dormir i llevar-se pel matí també permet regular els horaris dels diferent àpats. El primer consell, molt important, és deixar de banda els “piscolabis” (snacks, xuxes, sucs,…) que es fan a qualsevol hora durant els temps de vacances. A més a més, si es desperten més aviat podran esmorzar d’hora i per tant al voltant de les 14 hores, que és l’hora en que habitualment dinen durant l’època escolar, ja tornaran a tenir gana. Com que hauran anat a dormir més aviat, també hauran sopat més aviat de manera que aprofitareu i començareu el dia amb un esmorzar saludable amb els grups d’aliments que es necessiten a primera hora: fruita, làctic i carbohidrats saludables (cereals, torrades,…). Ja t’ho hem explicat: el teu fill o filla ha de prendre un esmorzar complert i saludable abans de començar la jornada escolar!

Setembre arribat, estiu acabat!