2 novembre, 2015 Paido Salut Infantil

Higiene dental i nens petits

toddler_brush_teethRepassem uns consells bàsics sobre la higiene oral i dental dels nens des de ben jovenets, seguint les recomanacions que ens explica el Doctor Boj i que es poden ampliar al següent enllaç http://www.odontologiapediatrica.com/img/312026-Dr_Boj[1].pdf

A partir dels 4 mesos s’ha de començar a tenir cura de la higiene de la boca del lactant.

Abans de l’erupció de les dents la Sociedad Española de Odontopediatría aconsella fer un massatge a les genives amb una gaseta humida o bé didals de silicona per acostumar al nen a la higiene oral.cepillo-silicona

Un cop comencen a sortir les dents s’aconsella netejar-les al menys dos cops durant el dia, matí després d’esmorzar i just abans d’anar a dormir. Les primeres dents que surtin es netejaran amb una gaseta humida amb aigua, i esperarem a utilitzar el raspall de dents quan surtin els primers queixals.

La pasta de dents es comença a fer servir a partir dels 2 anys, en quantitats molt petites, com un granet d’arròs. De vegades l’odontòleg pot recomanar utilitzar pasta de dents entre els 6 mesos i 2 anys. També cal considerar la quantitat de fluor en ppm que, segons l’edat del nen o nena, recomanarà l’odontòleg .

Mentre l’infant no tingui prou capacitat de coordinació per a netejar-se correctament les dents, els pares hauran de supervisar i ajudar-lo en la seva higiene.

Nens que prenen pit, bibes, càries i deformitat del maxil·lar, què hem de saber?

. Anotarem un benefici més de la llet materna: té una influència molt beneficiosa pel desenvolupament dels maxil·lars.

. Sobre l’ús dels biberons (i aquí també afegim el xumet) la recomanació és evitar-los a partir dels dos anys per prevenir deformitats en els maxil·lars i dents i també per evitar deglucions atípiques i malposicions de la llengua.

La llet, materna o de fórmula, si està molt temps en contacte amb les dents pot afavorir la formació de càries, i és per aquest motiu que és tant important mantenir una bona higiene oral.

Es pot ampliar la informació a

http://www.odontologiapediatrica.com/img/PMF_-_EN_ODONTOLOGIA_PARA_BEBESprotegido.pdf