21 setembre, 2016 Paido Salut Infantil

Què passa amb el Dalsy?

dalsyDe suspensions d’ibuprofè al mercat n’hi ha unes quantes. Una de les més utilitzades per les famílies és el Dalsy al 2%, amb el seu característic color taronja. Aquest color taronja i el seu sabor concret el dóna el colorant E110.

El colorant E110 es pot trobar a diferents aliments com galetes, productes de pastisseria, “Doritos”, etc. Aquest additiu, com molt d’altres, ajuda a conservar el producte i li dóna color i sabor.

Sí que és cert que un excés d’aquest additiu pot originar problemes d’hiperactivitat en els nens, i també és cert, tal com diu l’associació de consumidors esmentada a l’inici, que al prospecte del Dalsy no s’expliquen els efectes secundaris d’aquest additiu E110. El que explica el doctor Pineda i altres experts és que, per a que s’arribés a prendre una dosi perillosa d’aquest additiu, abans el nen hauria pres una dosi tòxica del propi fàrmac, ja que la concentració del colorant E110 del Dalsy fa que a les dosis habituals que els pediatres receptem aquets xarop, estem donant al nen una dosi del colorant uns 20 cops per sota de la dosi diària acceptable del mateix.

Com molt bé ha recordat el doctor Pineda, i tal com hem explicat altres vegades en aquest blog, l’ús d’antitèrmics per a baixar la febre ha de ser racional buscant més el benestar del nen que no pas la xifra del termòmetre. Si vols pots repassar l’ús d’antitèrmics  aquí.

Si voleu més informació sobre aquest tema podeu consultar aquest enllaç http://www.gloriacolli-pediatra.com/