2 desembre, 2015 Paido Salut Infantil

Recordem Maniobres que Salven Vides

rcpLes situacions d’ennuegament que es poden produir en els primers anys de vida dels nens són freqüents i potencialment perilloses per l’asfíxia que provoquen.

Si sabem com actuar, la majoria de cops les podrem resoldre amb èxit realitzant unes maniobres molt senzilles d’aprendre.

Qui no s’ha preguntat com actuar si presenciem una aturada cardiorespiratòria?

Qui no s’ha preguntat si sabria reconèixer els signes d’aturada cardiorespiratòria o, també,  com funcionen els desfibril.ladors automàtics que es troben als llocs públics?

La majoria de situacions d’aturada cardiorespiratòria, tant en nens com en adults, es produeixen fora de l’àmbit hospitalari, i actuar en els primers minuts és essencial per la supervivència. Aprendre a reanimar és fàcil i a l’abast de tothom.

El nostre Departament de Pediatria organitza regularment cursos de reanimació cardiopulmonar bàsica per pares i cuidadors. Són sessions essencialment pràctiques, avalades pel Consell Català de Resucitació. La valoració dels participants és molt positiva.

rcp2

En aquesta adreça trobareu informació visual sobre quines maniobres cal saber per atendre aquestes situacions de risc vital http://www.cardiologiainfantilgm.net/infomedmulti.asp

En aquesta aplicació per tauletes i mòbils trobareu les instruccions per actuar davant un enneugament en lactants i nens, i per fer les maniobre de reanimació cardiopulmonar bàsica. https://itunes.apple.com/es/app/rcp-pediatrica/id516500145?mt=8

Tagged: