26 octubre, 2015 Paido Salut Infantil

Seguretat en les TIC

 

Imagen-que-esLa darrera setmana pediatres de Paido Salut infantil hem anat al 29è congrés de la Sociedad Española de Pediatria Extrahospitalaria y Atención Primaria que ha tingut lloc a la ciutat de Zaragoza.

Cal dir que , a part de tallers i sessions sobre diferents malalties, s’ha presentat una taula rodona sobre les xarxes socials i la salut psicosocial de l’adolescent, aportant la visió des del punt de vista de pediatres, però també el punt de vista del mestre, de l’advocat i de les pròpies famílies.

La taula ha ofert una sèrie de recursos per a detecció, prevenció i atenció al ciberbullyng. També ha parlat sobre la importància de la privacitat i identitat digital del menor .

A més, s’ha donat molta importància a evitar l’ús de dispositius tipus tablet com a “cangur” o entreteniment del nen petit en solitari, sobretot per sota dels 3 anys, època molt important per a que el nen petit utilitzi la llibertat de joc com a part fonamental del seu desenvolupament i comunicació.

Dins dels recursos disponibles hem de recomanar les webs que es detallen al final de l’escrit des de les que s’ofereixen diferents consells sobre informació i seguretat de les TIC.

També notificar a personal sanitari i mestres l’inici d’un curs on line que tracta el tema Seguridad TIC y menores de edad para educadores

 http://formaciononline.chaval.es/courses/RED.ES/SEG_TIC_003/2015_T3/about

Les webs on us podeu informar sobre temes de seguretat en TIC i infants i adolescents són:

http://www.chaval.es/chavales/

http://www.pantallasamigas.net/

https://www.osi.es/

Us adjuntem les guies disponibles sobre ciberbullyng

http://www.chaval.es/chavales/sites/default/files/diptico_decalogo_ciberacoso_vf.pdf

http://www.chaval.es/chavales/sites/default/files/guia_lucha_ciberacoso_menores_osi.pdf

http://www.chaval.es/chavales/sites/default/files/Guia_SOS_Educadores_vf_pi.pdf

Tagged: ,