21 abril, 2016 Paido Salut Infantil

Treiem els bolquers?

Entre els 2 i 3 anys de vida cal començar a pensar en retirar els bolquers del nen o nena durant el dia. Però, com sabem si estan preparats?manneken_2190715b

Unes qüestions pràctiques:

  1. Es important que el nen o nena sigui capaç d’anar caminant solet al bany i que també tingui prou estabilitat per seure a la tassa del vàter (o orinal en uns primers temps).
  2. S’haurà de tenir en compte també aspectes com que el nen o nena mantingui sec el bolquer durant vàries hores i que sigui capaç d’abaixar-se tot sol la roba.
  3. La maduració de l’infant també s’ha de valorar: que ens pugui entendre quan li parlem i que a més a més sigui capaç d’expressar que té caca o pipí o bé sigui capaç d’indicar als pares que vol anar al bany.
  4. Un nen també indica que està preparat quan avisa als pares ja sigui perquè “se li ha escapat el pipí” o perquè nota els bolquers bruts.

 Uns consells:

  1. Un cop trets els bolquers els pares no s’han d’enfadar, ni queixar, ni comparar-lo amb els altres nens en cas que no arribi al bany i s’ho faci a sobre. Es limitaran a netejar-lo i canviar-lo. D’altra banda, en cas que ho faci bé l’hauran de felicitar i mostrar-se contents.
  2. Com que els nens són uns grans imitadors de la conducta dels adults també pot anar bé que els pares els hi ensenyin com seuen (o no) a la tassa del vàter quan tenen ganes d’anar-hi.
  3. Malgrat que es més pràctic fer la retirada a l’estiu (perquè porten menys roba), si el nen està preparat es retiren els bolquers quan sigui, sense fer cas de les temperatures!

Una aspecte que no ha de faltar mai:

            Paciència!!

I molt important:

Recordar que si resulta un fracàs i no hi ha manera que s’aconsegueixi que el nen ho faci una mica bé, es tornen a posar els bolquers i s’esperen unes setmanes més doncs             NO PASSA RES, ja hi tornarem!