25 octubre, 2016 Paido Salut Infantil

vacunacio antigripal

Es recomana una vacunació activa en front la grip a tots aquells nens i nenes majors de 6 mesos de vida  que considerem que estan dins de “grups de risc”. Quan els pediatres parlem de grups de risc ens referim a nens i nenes que han estat prematurs, infants amb malalties respiratòries cròniques com els asmàtics, exprematurs amb malaltia pulmonar crònica, bronquièctasis, hiperreactivitat bronquial,…també nens i nenes que pateixen malalties cardiovasculars greus congènites o adquirides, malalties renals o hepàtiques cròniques com la síndrome nefròtica o l’hepatitis crònica per exemple. Pacients que pateixen malaltia intestinal crònica com la colitis ulcerosa o la malaltia de Crohn, infants que tenen una immunodeficiència (“les defenses baixes”) ja sigui congènita però també adquirida com pot ser en cas de tractament perllongat amb corticoides a altes dosis. Altres nens que també estan inclosos al grup de risc són els nens amb malalties neuromusculars, com per exemple miopaties, paràlisi cerebral, grans obesitats, infants amb la síndrome de Down, tractament perllongat amb àcid acetilsalicílic i adolescents embarassades.

També es recomana vacunar contra la grip a nens i nenes sans, majors de 6 mesos de vida, que convisquin amb pacients de risc (per exemple un familiar en tractament quimioteràpic).  Els familiars d’un infant menor de 6 mesos que pertany a algun dels grups de risc que s’han citat abans, també s’haurien de vacunar doncs d’aquesta manera protegiran al lactant petit de risc que no es pot vacunar.

I si el teu fill, major de 6 mesos de vida, és un nen sà que no pertany a cap grup de risc, es pot vacunar? La resposta és que sí que es pot vacunar tot i que abans ho has de plantejar al teu pediatre. La vacunació de la grip és recomanable en pacients d’edats extremes doncs aquests són els pacients en els que la grip pot ocasionar més complicacions.

Text basat en les recomanacions del CAV

I recordeu:

Els pediatres i les infermeres ens vacunem cada any contra la grip

Tagged: , ,