33a Jornada de Pediatria Ambulatòria Hospital Universitari Dexeus

25 febrer, 2019
Posted in Notícies
25 febrer, 2019 Paido Salut Infantil

33a Jornada de Pediatria Ambulatòria Hospital Universitari Dexeus

Aquests any la Jornada l’ha inaugurat la Dra Lorena Fernández, pediatra del nostre departament i experta en nefrologia infantil, amb l’equip que ha posat en marxa la nova Unitat d’atenció al nen amb enuresi. A més de presentar tot l’equip que col·labora en aquesta unitat ( psicòloga, uròloga i fisioterapeuta), la Dra Fernández va donar diferents missatges entre els que cal destacar que cal un bon anàlisi de quin tipus de perfil enurètic té un infant per a poder decidir el tractament, ni a tots els hi va bé la medicació ni a tots els hi va bé l’alarma.

Altres temes mèdics que es van tractar i poden ser del vostre interès com a pares, van ser el tema que va presentar la Dra Luz Santana, pediatra del nostre departament i experta en gastroenterologia infantil,  amb el títol “No todo  es Leche” en el que, a part de fer un repàs als diferents tipus de llet de fórmula infantil, va recordar que moltes de les begudes “blanques” que de vegades els pares donen als seus fill no tenen l’aportació mineral que caracteritza a la llet de vaca i per tant no aporten els requeriments necessaris de calci que necessiten els nens en el seu creixement, concretament les begudes de civada, d’arròs i de soja.

Van tancar el matí el Dr Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, i la Dra Roger, pediatra del nostre departament i experta en vacunació. Van presentar cassos pràctics que parlaven sobre les conseqüències al nostre àmbit de la vacunació i la no vacunació. Dos missatges : “el normal és vacunar-se” i “infoxicació” que és l’excés d’informació sense valor o inclús negativa en l’àmbit de la salut, principal causa de l’adhesió a la no-vacunació de moltes famílies i per culpa de la qual països similars al nostre, com és el cas d’Itàlia, tornen a patir epidèmies de malalties com el xarampió. A tenir en compte; de cada milió de nens que pateixin un xarampió, 1500 nens patiran una encefalitis ( greu infecció del sistema nerviós central) secundària al xarampió, en canvi de cada milió de nens a qui s’administri la vacuna del xarampió, només un pot patir una encefalitis secundària.Després de dinar la Sra Núria Prat, infermera de la consulta de pediatria, el Dra Gairí, pediatre del departament i la Lda A. Montero, farmacèutica de l’Hospital Universitari Dexeus, van fer un repàs a coses a tenir en compte alhora d’administrar medicaments: en dejú? després de menjar? guardar a la nevera? quan rebutjar?…sessió molt interessant per a tots els pediatres que receptem diferents medicacions cada dia.

Altres sessions que es van presentar van tractar sobre la relació de confiança entre el pacient i el seu metge, patologia traumatològica que els pediatres d’atenció primària hen de tenir en compte i novetats en la literatura mèdica del darrer any.

Una Jornada de nou molt interessant per a mantenir-nos tots al dia i poder seguir atenent als vostres fills amb la major professionalitat