PAIDO SALUT INFANTIL

Blog i notícies

Curs Suport Vital Intermedi en Pediatria

Afortunadament l’aturada cardiorrespiratoria (ACR) en la infància és un fet poc freqüent. La  incidència, fora de l’àmbit hospitalari, és de 8 a 20 cassos/100.000 infants/any. La incidència de l’ACR en la infància dins l’àmbit hospitalari és aproximadament 100 cops més gran que en l’àmbit extrahospitalari.

És  per aquest motiu que és necessari que tots els professionals, pediatres i infermeres, tant d’hospital com d’atenció primària, que atenen infants, siguin capaços de reconèixer de manera precoç una ACR. Aquest reconeixement ha d’anar acompanyat de la petició d’ajuda i de tota la cadena de reanimació cardio pulmonar, monitorització i desfibrilació.

El Departament de Pediatria de l’Hospital Universitari Dexeus forma als seus professionals, pediatres i infermeres,  en el Suport Vital Intermig Pediàtric. El proper curs tindrà lloc els dies 24 i 25 de març de 2021. Les places són limitades.

Per a més informació sobre el curs cliqueu a Curs SVIP PaidoSalutInfantil

Per contactar amb el teu pediatre…

Durant l’estat d’alarma creat per la pandèmia per  la COVID-19, a Paido Salut Infantil hem treballat amb uns horaris diferents, i les famílies heu disposat de diferents sistemes, telèfon, mail i telemedicina, per contactar amb nosaltres.

Un cop superat aquest estat d’alarma us comuniquem que a partir del proper dia 1 de juliol treballarem sense restriccions horàries:

  • Per contactar directament amb el vostre pediatre:
    • Si voleu contactar amb el vostre pediatre per dubtes breus sobre un problema de salut del vostre fill o filla podeu trucar durant el seu horari de consulta telefònica els primers 20 minuts del dia que visita. Els pediatres són dels professionals que reben més trucades telefòniques. Sigueu concrets i tingueu a mà paper i llapis. Recordeu al pediatre el nom de l’infant i la seva edat.

Durant aquests darrers mesos, heu pogut contactar amb el vostre pediatre directament al seu mail personal. Havent desaparegut l’estat d’alarma, eviteu aquesta via per adreçar-vos al vostre pediatre de manera urgent o per demanar hora de visita. Els correus electrònics no seran considerats per a consultes pel que no hi ha cap termini per contestar-los.

El nostre Departament d’Urgències Pediàtriques, ubicat a l’Hospital Universitari Dexeus, funciona les 24 hores del dia tots els dies de l’any.

Recordeu, si us plau, repassar les mesures de seguretat abans de venir a la consulta.

Moltes gràcies!

Tornada a l’escola, calendari vacunal i COVID-19

La Societat Catalana de Pediatria ha col·laborat en l’elaboració de les recomanacions de salut pública sobre la tornada dels nens a les escoles durant la fase de desescalada.

Dins dels requisits que cal complir per tornar a l’escola s’anomena “tenir el calendari vacunal al dia”. Al nostre país les vacunes, sense voler entrar en polèmica, no són obligatòries sinó que estan recomanades.

Aquesta necessitat de tenir el calendari vacunal al dia es basa en la importància que el nen estigui immunitzat contra malalties infeccioses que poden donar simptomatologia similar a la COVID-19.

Per això us demanem als pares que tingueu en compte aquesta dada i, com sempre, poseu-vos en contacte amb el vostre pediatr@ si teniu dubtes. Durant l’estat d’alarma s’ha prioritzat la vacunació dels menors de 15 mesos, pel que cal tenir present aquest consell en nens i nenes més grans de 2 anys.

Podeu accedir al document complet aquí.