Consells per les recuperacions de setembre

6 juliol, 2016
Posted in General
6 juliol, 2016 Paido Salut Infantil

Consells per les recuperacions de setembre

L’Anna Claret, neuropsicòloga clínica del nostre departament ha fet una reflexió sobre com afrontar les recuperacions de les asignatures que han quedat pel setembre. Així doncs, us la presentem:

Amb el curs a les nostres esquenes i les notes al calaix, és moment de planificar com afrontar l’estudi a l’estiu per recuperar les que s’han suspès, per setembre.

Molts pares trien l’opció d’apuntar el nen a una acadèmia pels matins i que sigui allà on estudiï. És una bona opció sempre i quan la persona encarregada faci una supervisió individualitzada i permanent de l’estudiant. No serveix fer els deures i no revisar-los.

Seguint l’apunt anterior hi ha certs aspectes que podem tenir en compte si l’opció triada és donar l’ajuda des de casa. Caldrà crear una rutina diària. Establir l’horari d’estudi ajudarà a poder saber l’estona amb la què es compta i poder planificar els treballs i l’estudi. A més, el fet que cada dia es faci a la mateixa hora evita les excuses per no posar-s’hi: ara just anava a fer no sé què, he quedat, tots els meus amics estan a la piscina…

El treball ha de ser diari i una estona en concret. Si cada dia treballem a la mateixa hora podem organitzar la resta del dia i en el cas que aparegui un imprevist, es pot reprogramar per un altre moment.

La planificació de les assignatures dependrà de la càrrega de temari i del tipus de l’assignatura. Per exemple, les assignatures de matemàtiques o llengües es poden treballar una mica cada dia. Mentre es realitzen els exercicis obligatoris s’està estudiant i una bona manera d’assolir l’aprenentatge és de manera progressiva, no massiva.

En assignatures que requereixen més estudi (socials, naturals, filosofia…) serà important dedicar els primers dies, que estan llunyans a l’examen, a preparar el material d’estudi fent esquemes, resums i els treballs pertinents. A mesura que s’apropi la data d’examen caldrà intensificar l’estudi per poder memoritzar el temari i obtenir uns bons resultats finals.

L’ordre diari de les assignatures més aconsellable seria començar per una tasca de dificultat mitjana, continuar per una més difícil i finalitzar ramb una de menys dificultat o menys feixuga quan ja estan més cansats. Jo personalment aconsello començar fent alguna activitat que ajudi a posar-s’hi i un cop s’estigui més concentrat, passar a l’estudi.

Com sempre, la taula d’estudi ha de quedar neta cada cop que es canviï d’assignatura o es finalitzi l’estudi. A sobre de la taula només hi haurà d’haver el que sigui imprescindible: fulls/llibreta, subratlladors, només el bolígraf que es necessiti…

Els telèfons mòbils no poden estar a la mateixa habitació en la què s’estudia. Han de restar fora de la vista i no es pot tenir amb so, per evitar distraccions. Ordinadors i tauletes haurien d’estar també fora. Si es necessiten de manera puntual s’haurà de planificar l’estudi per pactar la sortida o desconnexió de l’aparell.

Hi ha cassos en els què la supervisió paterna serà positiva per garantir que es realitzin totes les feines. Però cal tenir en compte que en general es desaconsella que siguin els pares qui supervisin i controlin els deures dels seus fills.

Esperem que aquestes petites pinzellades us ajudin per poder ajudar a preparar les recuperacions d’una manera satisfactòria

 

contacte

Ens trobaràs a:

contacte