consells sobre lactància materna

20 juny, 2017
Posted in General
20 juny, 2017 Paido Salut Infantil

consells sobre lactància materna

La llet materna exclusiva és el millor aliment que se li pot donar a un nadó durant els primers mesos de vida. És l’aliment complert que li aporta tots els nutrients necessaris per créixer i desenvolupar-se i a més, el protegeix de la incidència i gravetat d’infeccions, i és una factor protector en front la síndrome de la mort sobtada del nadó.

La lactància materna també beneficia a la mare doncs disminueix el risc d’hemorràgia postpart, afavoreix la contracció uterina i redueix els risc de contraure càncer de mama i ovari premenopàusic.

Totes les mares poden donar el pit al seu fill, tot i que de vegades els primers dies són una mica difícils.

És freqüent que us pregunteu si teniu prou llet o quant de temps ha de passar entre una presa i la següent, què passa si el nen no s’agafa bé, com es sap si ha menjat prou, què fer si s’adorm mentre mama, etcètera. Per ajudar-vos a superar aquests primers moments, l’Hospital Dexeus us dóna la possibilitat de consultar amb les nostres expertes i els nostres experts del Grup d’Assessorament a la Lactància Materna .

Amb la finalitat que pugueu obtenir resposta ràpidament a les preguntes més freqüents, sobre la postura del bebè, freqüència de les preses i la seva duració, com saber si està ben alimentat, etc,  us podeu descarregar el document adjunt al post.

Grup de consulta i Assessorament a la Lactància Materna de l’Hospital Dexeus

Aquest grup t’ajudarà a resoldre dubtes. Pots venir amb el teu bebè a les sessions setmanals que es celebren tots els dimecres no festius de 12 a 14h a l’Auditori de l’Hospital Dexeus, a la planta 0. El grup està format per pediatres, infermeres, puericultores, llevadores i mares voluntàries. Es un servei gratuït que s’ofereix a totes les mares durant el període de lactància materna i no cal demanar hora.

Per resoldre dubtes breus pots fer ús del telèfon 609 64 63 38, de dilluns a divendres no festius de 14 a 16 h.

pdf lm

 

 

, , , ,