De què parlem quan us diem alimentació saludable?

23 octubre, 2019
Posted in General
23 octubre, 2019 Paido Salut Infantil

De què parlem quan us diem alimentació saludable?

A les properes entrades t’anirem explicant aquests petits canvis. Mentre, si vols accedir al document complert, pots clicar aquí.

Comencem amb la visió general que consisteix en la recomanació de consum de diferents grups d’aliments i, molt important, parlem del menjar en família on, si no hi ha cap contraindicació per temes de salut, menjareu pares i fills el mateix menú.

Cal menjar HORTALISSES dues racions al dia que podeu repartir entre el dinar i l’esmorzar.

Sobre la ingesta de FRUITA FRESCA el recomanable segueix sent de 3 al dia, com a mínim. Fa uns anys al nostre Departament de Pediatria vam realitzar una enquesta als nostres pacients sobre la ingesta de fruita en diferents grups d’edat. Si voleu veure’n els resultats (curiositat?) podeu accedir al document publicat clicant aquí.

FARINACIS: com el pa, les patates, l’arròs, la pasta… una ració a cada àpat, millor si són integrals.

Parlem també de la FRUITA SECA, crua o torrada, la recomanació és de 3 a 7 grapats , el que cap en un puny, a la setmana.

Dels LACTICS la recomanació és d’una a tres vegades al dia. Parlem de làctics referint-nos a la llet de vaca, iogurt blanc i formatge.

Atenció a les PROTEINES, animal (carn, peix i ous) i vegetal ( llegums). No s’aconsella més de dues vegades al dia. Com a molt, de carn, seran 3-4 cops a la setmana, màxim dos cops a la setmana de carn vermella ( bou, vedella, porc, xai). També de 3 a 4 copsa la setmana de peix i igualment de 3 a 4 ous a la setmana. La proteïna vegetal, els llegums, també prenen el mateix protagonisme, de 3 a 4 vegades per setmana, tot i que cal recordar que donada la seva composició, els llegums també tenen propietats de farinacis.

L’AIGUA serà sempre la millor beguda, tanta com quanta set es tingui.

I, finalment, per cuinar i amanir un gran producte de proximitat com l’OLI d’OLIVA VERGE.

Si vols recordar com repartir els aliments al plat pots adreçar-te a l’entrada del blog “Les piràmides són cosa antiga”

Així doncs Bon Profit! i recorda que si tens dubtes sobre l’alimentació del teu fill o filla, el teu pediatr@ i la seva infermera et podem donar uns consells ben saludables.

, , , , , ,