Fins a quina edat has d’anar al pediatre?

12 octubre, 2017
Posted in General
12 octubre, 2017 Paido Salut Infantil

Fins a quina edat has d’anar al pediatre?

A principis del mes d’octubre la Asociación Española de Pediatría va emetre un comunicat, en representació de tot els pediatres, en el que reivindica el seu deure de cuidar a tots els nens i adolescents amb la crida a que s’estengui l’edat pediàtrica fins als 18 anys. Tal com diu el comunicat l’adolescència és un període vital crític en adquisició de costums saludables per tota la  vida adulta.

Fa uns mesos al blog presentàvem un post sobre la consulta de l’adolescent en el que s’exposaven les següents dades:

  • Un de cada cinc adolescents han patit en aquesta etapa com a mínim un problema relacionat amb la salut
  • Més del 25% dels joves presenten, com a mínim, un factor de risc de patir fracàs escolar, mantenir relacions sexuals no protegides i/o consumir substàncies tòxiques i/o alcohol.

Els pediatres podem acompanyar als menors fins al final del seu creixement i desenvolupament i així poder realitzar treball de prevenció dels problemes esmentats.

Aquesta recomanació , en el cas de les assegurances sanitàries, pot no coincidir, ja que no totes les pòlisses pediàtriques arriben fins als 18 anys del noi o noia. Algunes assegurances no contemplen la visita al pediatre a partir dels 15 anys d’edat.

En aquests cassos, al nostre Departament de Pediatria, els pares que voleu seguir portant al vostre fill o filla al pediatre podeu contemplar la possibilitat de seguir fent-ho com sempre o bé acudir a la consulta d’adolescència de la doctora Núria Curell. En ambdues opcions, ja que l’assegurança no la cobreix, la visita és privada.

, ,