Mosquit no piquis!

20 juliol, 2016
Posted in General
20 juliol, 2016 Paido Salut Infantil

Mosquit no piquis!

La millor manera de prevenir les complicacions de les picades de mosquits és evitar-les amb diferents sistemes de protecció que t’expliquem breument.

  1. Procura no menjar a l’aire lliure doncs el menjar pot atraure insectes.
  2. Explica al teu fill o filla que no ha de molestar o voler tocar qualsevol insecte.
  3. Utilitza i vesteix al teu nen o nena amb roba de colors clars. Si és una zona d’alta concentració de mosquits protegeix-lo amb pantaló llarg i sabates tancades i amb mitjons.
  4. Fes servir mosquiteres per dormir i també mosquiteres per la cadireta de passeig.
  5. Aplica un repel·lent d’insectes.

Els repel·lents són productes químics que impediran que l’insecte s’enganxi a la pell per picar. Es posen només a la pell que queda descoberta, per tant no has d’aplicar el repel·lent a la pell del nen i després tapar la zona impregnada amb la roba. Els pares heu d’aplicar el repel·lent als nens!! No deixis que se l’apliqui ell sol. Recorda que cal evitar zones més sensibles de la cara com és el voltant de la boca i dels ulls. Tampoc posis repel.lent a la mà del nen doncs segurament acabarà a la boca.

Els repel·lents que es poden utilitzar en els nens són els següents:

El N,N-Dietil-meta-toluamida (DEET) és el més utilitzat a nivell mundial i està comercialitzat en diferents concentracions . Es útil contra picades de mosquits, paparres, mosques i puces, però no contra insectes que tinguin agulló com per exemple les abelles. Mai s’administrarà en lactants petits i s’intentarà evitar en nens menors de 2 anys. També es pot fer servir impregnant la cadireta de passeig o del cotxe abans de posar-hi al nen.

Altres repel·lents que es poden trobar portaran picaridin, piretrina, citronel.la, IR-3535. La permetria es pot utilitzar per impregnar la roba (i després deixar assecar) en cas d’anar a zones amb altes concentracions de mosquits. En aquesta situació, a més a més, s’haurà d’impregnar la pell descoberta amb el repel·lent escollit.

Recorda que els repel·lents no es poden aplicar en ferides o pell amb irritacions, també recorda que el protector solar no és incompatible amb el repel·lent, si cal posaràs primer el protector solar i després el repel·lent .

I si li pica un mosquit què faig?

El primer que has de fer és netejar la zona de la picada amb aigua freda i sabó, si li pica molt posa-li fred local i si no millora pots aplicar-li una loció de calamina que pots aconseguir a la farmàcia.

La font d’aquesta informació és de la web “En família” de l’Asociación Española de Pediatría, que a més ens ofereix la possibilitat de consultar els repel.lents d’insectes disponibles al país a través d’aquest enllaç “repel.lents disponibles”

Es poc probable que una picadura d’insecte necessiti un tractament específic ja que al nostre medi, malgrat la freqüència, no acostumen a ser perilloses, però com sempre, si tens algun dubte sobre la picada que té el teu fill o filla consulta amb el teu pediatre

 

, ,