Nou brot de xarampió a Barcelona

8 febrer, 2018
Posted in General
8 febrer, 2018 Paido Salut Infantil

Nou brot de xarampió a Barcelona

El xarampió és una malaltia aguda que està produïda per un virus. Es molt contagiosa i la seva població preferida per encomanar és la formada per nadons i nens petits.

S’encomana a partir de les secrecions del nas i la faringe que emet al tossir la persona malalta i es transmet ja sigui directament de persona a persona com també a través d’objectes contaminats amb aquestes secrecions.

Els seus símptomes principals són la febre, refredat amb ulls vermells, secreció nassal, tos i, uns tres dies després d’haver iniciat aquests símptomes, una erupció a la pell característica. La persona que emmalalteix pel xarampió té molt mal estat general.

Aquesta malaltia es pot encomanar des de poc abans que aparegui el catarro i fins quatre dies després que hagi iniciat l’erupció. Un cop s’encomana i fins que apareixen els primers símptomes poden passar fins a 10 dies, de vegades una mica més.

La importància de prevenir-la amb les vacunes corresponents ve donada per les complicacions que pot ocasionar, algunes menors però d’altres molt greus ja que un de cada mil cassos pot patir una encefalitis i/o ser mortal.

Com que és una malaltia vírica no té un tractament específic , el pediatra del nen o nena recomanarà antitèrmics, líquids calents, i si apareix alguna complicació aconsellarà als pares un tractament més específic.

Totes les persones que no han patit la malaltia ni han estat vacunades, són susceptibles de patir-la.

Dada important: és una malaltia que es pot prevenir

La malaltia es pot prevenir fàcilment amb les vacunes sistemàtiques de la infància, concretament la vacuna Triple Vírica que protegeix contra el xarampió, la rubèola i la parotiditis. Al nostre país la recomanació és administrar una primera dosi als 12 mesos de vida i una segona dosi entre els 2 i 4 anys, preferiblement als 2 anys. Si fos necessari ( en determinats pacients) es pot posar la segona dosi 4 setmanes després de la primera.

No ho dubteu, seguiu els consells del vostre pediatre i protegiu als vostres fills en front malalties greus

, ,