2 setembre, 2015 Paido Salut Infantil

Prevenció d’accidents. La cuina.

89eb56_415253e685444bb89a79a629a5792662_jpg_srz_p_279_215_75_22_0_50_1_20_0Parlem de la prevenció d’accidents infantils en un lloc tan corrent com és la cuina de casa.

No són poques les vegades que els pediatres hem vist nens petits, menors de 3 anys , amb cremades superficials al tou dels dits després d’haver recolzat les seves mans sobre la part frontal del forn encès. Per sort, la majoria d’aquestes lesions són superficials i no tenen més conseqüències, però el que pensem és que aquest petit que ve amb aquests ditets ha tingut molta sort, doncs s’hagués pogut fer molt més mal….

Penseu que la cuina de casa és un lloc que pot ser molt “divertit” per un nen petit. A part de ser un lloc on els pares hi poden passar força estona, està ple de llumetes que s’encenen i s’apaguen, sorolls, comandaments, coses per menjar,….

Quines mesures de seguretat hem de mantenir a la cuina de casa per evitar accidents infantils?

. Fer servir els fogons que estan més a prop de la paret

. Si el nen està a la cuina, no transvasar ni transportar líquids calents com pot ser una cosa tant “normal” com un plat de sopa acabada de fer. De la mateixa manera, no prendre líquids molt calents, com per exemple una tassa de te, amb el nen a coll.

. Procurar que el terra de la cuina no rellisqui i estigui ben escombrat, que no hi hagi petits trossos d’aliments, per exemple fruits secs que s’han caigut al terra, que el nen es pot posar a la boca amb la possibilitat d’ennuegament.

. Procurar desendollar els electrodomèstics després del seu ús.

. Fer ús de les reixes protectores que es venen per a protecció dels comandaments de la cuina així com també de les portes dels forns.

. Fer ús dels sistemes per a bloquejar les portes dels armaris i calaixos que contenen electrodomèstics, ganivets, productes de neteja,…Recordar que el rentavaixelles també pot ser una font de perill pel nen, protegir-lo amb un sistema de bloqueig efectiu

Recordar també que la millor manera d’evitar un accident en la cuina és evitar que el nen hi entri i que no formi part de les seves zones de joc.

Aquesta informació està extreta de www.seguridadinfantil.org, per a més informació consulteu http://www.segurbaby.com/es/segurbaby/seguridad-infantil-cocina.htm