Què és el “racó de pensar”?

1 desembre, 2021
Posted in General
1 desembre, 2021 Paido Salut Infantil

Què és el “racó de pensar”?

Com fer ús del racó de pensar?

El racó de pensar servirà per a retirar l’infant de la situació problemàtica i intentar que durant l’estona que dura, s’adoni que el que estava fent no està bé.

Heu de tenir preparat el “racó” i el consell és que ha de ser a un lloc aïllat, sense possibilitats que es pugui fer mal i que no estigui en mig del menjador o una sala de jocs. Un passadís avorrit és un bon lloc per exemple, ja que és un lloc sense distracció, el teniu a la vista i no està a les fosques.

L’estona depèn de l’edat:

2 anys: 2 minuts

3 anys: 3 minuts

4 anys: 4 minuts…..

A partir d’aquesta edat pots explicar al nen que ha d’anar al racó i que torni quan cregui que està tranquil i preparat per demanar perdó ( i que sabeu quan demana perdó de veritat!!).

En primer lloc, amb fermesa i sense alçar la veu, has de dir al nen que el que està fent no està bé i que si no s’atura o ho repeteix anirà al racó de pensar. Si no s’atura porta’l al racó determinat explicant-li que no es mourà fins que tu decideixis i fins que t’hagi demanat perdó.

Si surt abans de temps del racó, torna’l a portar, si es posa a cridar ignora’l, vigilant que no pugui fer-se mal, i porta’l al racó tants cops com sigui necessari.

De vegades serem els pares els que, per voluntat pròpia, decidirem prendre’ns una pausa obligada, en cas que creguis que pots estar molt nerviós o fora de control, vigila primer que l’infant estigui en un lloc segur i fes alguna tasca que et relaxi com escoltar música, llegir…quan estiguis millor abraça a l’infant i seguim…

Recorda que l’educació és competència sobretot de la família; explica als altres cuidadors com fer servir les pauses del “racó de pensar”. Sobretot, recorda, el reforç positiu davant bones conductes té més bona resposta a llarg termini

, , , , ,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte