Què és la PIMS?

13 desembre, 2021
Posted in General
13 desembre, 2021 Paido Salut Infantil

Què és la PIMS?

La síndrome inflamatòria multisistèmica pediàtrica (PIMS) associat a la infecció per SARS-CoV2 és una malaltia greu que afecta a diferents sistemes del cos (d’aquí “multisistèmic”) com els ronyons, pulmons, cor i intestins en el context d’una infecció recent o actual per SARS-CoV2 o contacte estret amb un malalt per SARS-CoV2.

Quins símptomes té?

Febre, freqüentment de més de 3 dies d’evolució, a la que s’afegeix simptomatologia digestiva ( dolor abdominal, vòmits, diarrea), erupció i inflamació de la pell, conjuntivitis, confusió mental i mal de cap, dificultat per respirar, tos, taquicàrdia, mal color ( per mala circulació) i mal estat general amb molt malestar.

No es coneix exactament la connexió entre la PIMS i el SARS-CoV2, però sí que és poc freqüent i que els homes joves adolescents són els de major risc de patir-la. La majoria de cassos descrits s’han diagnosticat entre les 2-6 setmanes després de la infecció aguda. La majoria d’infants diagnosticats de PIMS s’han recuperat després de rebre assistència mèdica.

Qualsevol pacient amb una sospita clínica de PIMS ha de rebre assistència en un hospital que pugui realitzar un abordatge multidisciplinar i fer ús d’una unitat de cures intensives en cas necessari.

I si pateix una PIMS cal que posteriorment es vacuni en front el SARS-CoV2?

Sí, malgrat haver patit una PIMS associada al coronavirus, cal rebre la vacuna un cop s’estigui recuperat i hagi passat un temps establert.

Com es pot preveure una PIMS?

A dia d’avui la resposta és fàcil: vacuna al teu fill o filla major de 5 anys contra el SARS-CoV2.

I no oblideu les altres mesures per evitar el contagi i transmissió del SARS-CoV2: higiene de mans, mascareta i distància de seguretat

 

, , , , , , , , , , , ,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte