Què fem a la primera visita del recent nascut a la consulta?

28 desembre, 2021
Posted in General
28 desembre, 2021 Paido Salut Infantil

Què fem a la primera visita del recent nascut a la consulta?

En primer lloc veureu que des de l’hospital on ha nascut el vostre infant, un infant a terme i sa, trobareu a qui li diuen que el bebè pot fer la primera visita al cap d’una setmana i d’altres a qui us diuen que en 48h cal que sigui valorat.

Hi ha molt aspectes a tenir en compte, el més important el pes al néixer, el pes que té al moment de sortir de l’hospital i el tipus d’alimentació.

Primers fills que fan lactància materna possiblement es recomanarà una visita abans d’una setmana, precoç inclús, per valorar com va la lactància materna i si el bebè està recuperant el pes.

Bebès que s’han posat ictèrics i encara no han començat a recuperar pes, necessitaran una visita més precoç que un nadó alimentat amb fórmula artificial, que se’n va de l’hospital guanyant pes i no té un factor específic per a visitar-lo abans.

A part de veure com va l’alimentació bebè, sobretot en cas de materna, i l’evolució del pes, els pediatres, en aquesta primera visita, també valorem altres aspecte:

. antecedents familiars; és important que els pares porteu els vostres antecedents familiar, els propis i els més directes, amb la major informació possible en cas de malalties familiars

. l’informe del recent nascut en el que tenim les dades principals de la gestació i el part

. porteu anotades les preguntes que més us preocupen perquè així eviteu trucades posteriors.

. sobre l’infant us demanarem quantes miccions i deposicions fa però no cal que ho porteu anotat, ni quan menja, ni quant menja

Un cop tenim aquesta informació el vostre nou pediatra revisarà al vostre bebè, de dalt a baix: li mirarem el color, el cos, com respira, com es mou, l’auscultació del cor i pulmons, la palpació dels polsos, mirarem el reflex de l’ull, la boca, el cap amb les seves fontanel·les, l’abdomen, els genitals, els malucs, les extremitats i el to del bebè.

Un cop explorat us donarem els consells que creguem que cal que sapigueu , revisarem la lactància i quedarem per un control entre 1 o 2 setmanes segons els requeriments del bebè.

, , , , , ,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte