Què passa amb les rebequeries?

30 novembre, 2021
Posted in General
30 novembre, 2021 Paido Salut Infantil

Què passa amb les rebequeries?

En ocasions els infants poden tenir comportaments on es mostren enfurismats, inclús pegant o mossegant, mostrant el seu enuig, impaciència, malestar…en aquestes situacions pot ser difícil decidir com actuar.

Ensenya-li les regles de casa, està bé protegir els endolls però malgrat aquesta protecció si veus que s’acosta a un lloc on es pot fer mal explica-li amb fermesa que no ha de tocar-ho.  El mateix pot ser, per exemple, tenir prohibida l’entrada a la cuina mentre cuineu, és una regla que cal que aprenguin ja que la majoria d’accidents domèstics amb infants tenen lloc a la cuina. Si malgrat tot fa el que li heu explicat que no ha de fer, li heu de cridar l’atenció ,des del respecte i amb carinyo.

Reforceu les bones conductes, si el vostre fill o filla ja us diu o us mostra “això no”, feliciteu-lo!! El reforç positiu ajuda a tenir bons resultats.

Si malgrat les explicacions de per què no pot ser una cosa, segueixen enfadats, feu ús d’una distracció.

Si estan jugant amb altres infants o amb els germans presteu atenció, si comencen a discutir d’entrada deixa que ho resolguin entre ells, en cas que es barallin atura el joc i procura que estiguin separats sense donar la raó a ningú ja que la violència no té cap excusa.

Planteja alternatives a la baralla; que aprenguin a negar-se amb fermesa “NO” quan es comença una discusió,  o bé que aprenguin a abandonar el joc si un company es posa violent. També podeu ser vosaltres qui els hi ensenyeu a dir “NO” amb fermesa o a donar-los l’esquena quan comencen una rebequeria.

El “racó de pensar” es pot fer servir ocasionalment a partir de l’any de vida. Properament us explicarem com fer ús d’aquest “racó”.

Procureu ser un bon exemple, quan estigueu enfadats i tingueu a prop a l’infant, mostreu tranquil·litat explicat que malgrat que esteu enfadats esteu tranquils per poder raonar com respondre a l’enuig que sentiu

Sigueu ferms, en cas d’haver de castigar al vostre fill no canvieu d’opinió a la poca estona. Si canvieu ràpidament de conducta el vostre fill o filla entendrà que el que ha fet no està tant malament…si poseu una tasca com a càstig  l’ha de complir sí o sí…

Quan li doneu instruccions fermes i el reforceu positivament quan fa una bona tasca, esteu posant en pràctica la disciplina que heu determinat, que no és una cosa tant negativa com pot ser un càstig.

Es molt més beneficiós posar límits que castigar. A la llarga els límits faciliten l’educació del vostre fill o filla.

Disciplina ferma i amb carinyo. Això juntament a una supervisió contínua durant els primers 5 anys de vida, ajudaran a modelar el bon caràcter de l’infant.

, , , ,