Qüestions pràctiques sobre la vacunació contra SARS-Cov2 en infants

12 desembre, 2021
Posted in General
12 desembre, 2021 Paido Salut Infantil

Qüestions pràctiques sobre la vacunació contra SARS-Cov2 en infants

Quina vacuna s’administrarà als infants?

Es una vacuna tipus ARN-missatger. Quan es rep la vacuna, l’ARN-missatger produeix una proteïna del coronavirus que el cos reconeix com a estranya i inicia la fabricació d’anticossos, de defenses, contra aquesta proteïna. Si posteriorment el cos entra en contacte amb el coronavirus, l’organisme ja està preparat per defensar-se.

Caldrà administrar dues dosis separades mínim 8 setmanes.

Es la mateixa vacuna (Pfizer-BioNTech©) que han administrar a adolescents i adults però a dosis 3 vegades menor.

Quins efectes secundaris pot tenir el vostre fill o filla després de la vacunació?

Estan descrites reaccions similars a altres vacunes infantils com dolor o envermelliment a la zona de la punxada. També sensació de malestar o febre.

Com en d’altres cassos d’efectes secundaris post vacunal, l’administració de paracetamol ajuda a millorar la simptomatologia.

I què hi ha sobre miocarditis post vacunació?

La miocarditis es la inflamació del múscul cardíac.

Estan descrits cassos de miocarditis secundaris a la infecció pel coronavirus. De fet és molt més probable, i greu, patir una miocarditis a causa de la infecció pel SARS-Cov2 que per la vacuna.

Sí que s’han descrit, amb una baixa freqüència, cassos de miocarditis post vacuna en adolescents i adults, prop de 4 dies després de la segona dosi , la majoria dels quals s’han resolt satisfactòriament.

En els assajos clínics realitzats en la franja d’edat de 5 a 11 anys amb la vacuna no s’ha descrit cap cas de miocarditis.

I si ha passat la COVID?

Es pot administrar la vacuna, una sola dosi, de 4 a 8 setmanes després del diagnòstic de la infecció. I en cas que passi la malaltia després de la primera dosi, caldrà posar una segona dosi també de 4 a 8 setmanes després de la infecció, tenint present que al menys hagin passat 8 setmanes des de la primera dosi.

Aquesta i més informació la podeu completar a canalsalut.gencat.cat/vacunacio-infantil

, , , , , , ,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte