Quins símptomes té la covid-19 en els infants?

29 desembre, 2021
Posted in General
29 desembre, 2021 Paido Salut Infantil

Quins símptomes té la covid-19 en els infants?

Com es transmet la COVID-19?

Ens ho heu sentit dir per activa i per passiva: igual que les malalties esmentades en l’anterior post:

. Gotetes respiratòries que emeten els nens al parlar, plorar, esternudar, tossir… i ja sigui que les gotes van directament a una altra persona o bé indirectament a través de superfícies. Amb això recordem DISTANCIAMENT SOCIAL , RENTAT DE MANS I SI L’INFANT LA TOLERA, LA MASCARETA. La higiene de mans en cas de lactants malalts per coronavirus també és importantíssim després del canvi de bolquers…

I quin símptomes tenen?

La majoria passaran la COVID de manera assimptomàtica, sense símptomes. L’altres 50 %  tindran la febre com a símptoma més freqüent. A més un de cada quatre nens simptomàtics tindran símptomes  respiratoris de vies altes, aabsolutament similars al refredat de vies altes esmentats al post anterior. Poden tanir també símptomes digestius, símptomes genrals com malestar, mal “d’ossos” i també neurològics com el mal de cap. Aquests són els símptomes més freqüents en nens en edat escolar.

Podem fer un diagnòstic de certesa?

Ja sabeu que sí, amb el test d’antigens ( fets al moment que toca) o amb una PCR.

I quin tractament té?

Com el refredat comú: tractament simptomàtic, hidratació, paracetamol i vigilant els signes d’alerta com vòmits, dificultat respiratòria, mal color…que serien motius per anar a un centre d’urgència.

I prevenció?

A part de les mesures conegudes: distància+higiene+mascareta, ens encanta repetir-ho:

LA VACUNACIÓ!

, , , , , , , , ,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte