Seguretat per a seguir endavant

26 abril, 2020
Posted in Notícies
26 abril, 2020 Paido Salut Infantil

Seguretat per a seguir endavant

Part de l'equip mèdic.

No volem començar aquesta entrada al blog sense enviar una abraçada de condol a totes les famílies que, en mig de la pandèmia pel coronavirus, hagin perdut a algun èsser estimat. Rebeu una càlida abraçada i suport de part de tot l’equip.

Portem dies escoltant als medis que “res no tornarà a ser com abans”. Es cert, al menys durant els propers mesos, no podrem tornar a conviure amb el mateix nivell de proximitat que teníem abans de la pandèmia pel coronavirus. Ja hem vist com s’ha transformat el mon per culpa d’una malaltia que, actualment, no es pot prevenir amb una vacuna. Com seria un món sense vacunes?

No podem prevenir amb vacuna el coronavirus, però podem mantenir a ratlla altres malalties que sí que es poden prevenir amb la vacunació. Parlem de la tosferina, la poliomielitis, la meningitis, el xarampió, la varicel.la…  Malalties que poden ser previngudes amb el calendari actual de vacunacions infantils. Cal seguir vacunant als nostres infants contra aquestes malalties, ja ho heu sentit als medis i també a nosaltres mateixos.

Malgrat el coronavirus, als nens petits, per sota dels 15 mesos, cal seguir veient-los per a vacunar-los i fer el seu control de salut. En cas de nens més grans no patiu, mica en mica s’aniran ampliant les edats dels control i vacunacions. Sapigueu però que, sigui quina sigui l’edat del vostre fill o filla, si teniu algun dubte o inquietut sobre la seva salut o desenvolupament , podeu contactar amb el vostre pediatre que si cal el visitarà o bé us donarà el millor consell.

Per a seguir fent la nostra feina i mantenir-nos tots, vosaltres i nosaltres, pediatres i especialistes, el millor possible, cal que prenguem una sèrie de consideracions per evitar contagiar-nos:

  • Contacteu amb nosaltres si el dia de la visita vosaltres o el vostre fill teniu febre i/o tos. Actualment la consulta del carrer Anglí s’ha de considerar un espai sense COVID-19. El vostre pediatre us remetrà al departament del nostre servei de pediatria on el vostre fill podrà ser atés en cas de patir aquests símptomes.
  • Si us plau, veniu a la consulta amb mascareta, sobretot els pares. En cas dels nens, si són majors de 3 anys i la toleren, també.
  • Feu una bona higiene de mans així que arribeu a la consulta. Teniu a la vostra disposició solucions d’alcohol però us podeu rentar les mans amb aigua i sabó al bany o al despatx del pediatre si cal.
  • Recordeu mantenir una distància de seguretat adequada ( 1’5-2 metres ) . Per a facilitar aquest punt us demanem dues coses: la primera és que el nen vingui amb un sol acompanyant, la segona és puntualitat. Si veniu molt abans de la vostra hora i no us podem visitar en breu, us agrairem que espereu al vestíbul de l’edifici, si arribeu molt més tard de la vostra cita no assegurem que us puguem visitar.
  • Si us plau, no vingueu sense cita prèvia.

Malgrat els serveis mínims presencials a la consulta, necessaris en aquests temps,  recordeu que podeu cotactar amb nosaltres també a través del telèfon, mail o plataforma de telemedicina. NO TOT ES COVID. Consulteu els dubtes o inquietuts que tingueu i sapigueu que el nostre departament d’urgències pediàtriques segueix funcionant les 24 hores del dia.

Totes aquestes mesures de seguretat permetran que la nostra consulta vagi ampliant els seus horaris i mòduls pel que us agraïm la comprensió per tots aquests canvis