Sol solet vina’m a veure… si estic protegit

14 juny, 2018
Posted in General
14 juny, 2018 Paido Salut Infantil

Sol solet vina’m a veure… si estic protegit

Ja sabem que els pares teniu clar que no podeu exposar al vostre fill o filla a la llum del sol com si res Però atenció doncs no heu d’oblidar que la llum solar té un efecte desitjable i beneficiós pels vostres fills com és la síntesi de la vitamina D, molt important pel desenvolupament dels ossos dels nens i nenes.

En nens que són més grans d’un any i també en els adolescents, és recomanable l’exposició a la llum solar entre 10 i 15 minuts al dia sense protecció solar. Nens mès petits prenen ja aliments fortificats amb vitamina D o bé directament suplements vitamínics per consell del seu pediatre.

Ens heu sentit dir als pediatres que per sota dels sis mesos de vida no és recomanable posar protector solar a la pell del bebè amb cremes específiques,  simplement, a aquestes edats, no l’has d’exposar directament al sol.

Anem ara al glosari:

  • Crema solar amb pantalla mineral , també es diu amb protectors físics i es diuen així perquè fan una barrera física que fa que fa que els rajos solars no puguin penetrar a la pell. A tenir en compte sobre aquests factors físics: són els recomenats en nens de 6 a 24 mesos de vida.  Tenen una cosmètica més complicada per extendre-la uniformement sobre la pell del bebè, és per aquest motiu que moltres cremes solars protectores per a la pell dels nens petits afegeixen una petita part de factor químic per millorar la cosmètica del producte i d’aquesta manera assegurar la bona extensió del producte en la pell del bebè.
  • Crema solar amb factors químics, aquesta sí que permet que la radiació solar arribi a la pell però les substàncies  químiques que porta el protector, transformen aquesta radiació i eviten que facin mal.

Més coses sobre els fotoprotectors:

  • FPS és l’índex que mesura la capacitat protectora de la crema solar en front els efectes nocius de la radiació ultraviolada del tipus B (rajos UVB) sobre la pell i ens indica el temps que pot estar exposada la pell al sol sense que es posi vermella. Per exemple, si tu tens una pell que es posa vermella als 10 minuts d’estar exposada al sol i t’apliques una crema amb un factor de protecció 30, vol dir que pots estar exposat 30 cops més temps al sol que sense protecció solar, és a dir uns 300 minuts (10×30). Però cal vigilar, la suor, els banys … poden fer perdre efecte d’aquest protector i és per això que es recomana reaplicar el protector després dels banys i/o unes 2 hores després de cada aplicació.
  • Protecció contra els UVA i els UVB. La crema ideal ha de protegir contra els dos tipos, ja que els UVB són els culpables de les cremades solar però els UVA són els responsables del càncer de pell.

Ja estàs preparada per gaudir d’un dia de passeig, excursió, a la platja…Què has de fer?

  1. Una mitja horeta abans de l’exposició solar has de posar-li una quantitat generosa al teu fill de protector solar a les zonas de pell exposades o que s’exposaran al sol.
  2. Evita les hores de major intensitat de la llum solar, en general entre les 11 i les 16 hores.
  3. Recorda que hauràs de tornar a aplicar la crema solar, en general cada dues hores.
  4. Si tens un bebè que té menys de 6 mesos de vida fes servir factors físics ben sòlids com les sombrilles, roba o gorres…

I no oblidis, el sol és un factor cancerígen més, protegeix als teus fills

I com sempre, per a més informació adreça’t al teu pediatre o pediatra.

 

 

,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte