La infància és el període de la vida on poden presentar-se més alteracions en la pigmentació de la pell del teu fill o filla. Ni totes les taques blanques són fongs ni totes les taques marrons són dolentes. En la majoria de cassos l’aparició d’aquestes taques no té cap importància però t’explicarem les més freqüents i com has d’actuar.
Taques blanques (leucodèrmies)
Pitiriasis alba o dartros
Petites taques blanques, no més grans de 2 cm, que apareixen principalment a la cara i en menys freqüència a altres parts del cos com el tronc, braços…Molts cops apareixen al mateix lloc on prèviament hi ha hagut lesions de dermatitis lleu, vermelletes, que han passat desapercebudes. De vegades causen una mica de picor. No tenen cap risc mala evolució. Poden arribar a durar molts mesos i no tenen cap tractament més que cuidar la pell i mantenir-la ben hidratada. Apareixen més sovint en nens de pell bruna i també en els que tenen dermatitis atòpica. Pares i mares, tranquils, amb el temps la pell recuperarà el seu color normal sense deixar cap lesió residual. La prevenció d’aquestes taques és fàcil: hidratar la pell i fer ús del protector solar.
Taques fosques (melanodèrmies)
Efèlides o pigues
Les pigues apareixen a les zones del cos que estan exposades a la llum solar i són més freqüents quant més clara sigui la pell del nen o nena, sobretot en pèl-rojos. Sabeu quina és la prevenció veritat ? Fer ús del protector solar !!
Taques cafè amb llet
Com diu el seu nom són taques de color marró, com el cafè amb llet, la seva mesura és molt variable doncs poden ser menors de 1 cm però poden arribar a mesurar 20 cm. Els nens de pocs dies de vida ja en poden tenir i poden anar apareixent mesos posteriors. En aquestes taques el més important és vigilar quantes n’hi ha i quina és la seva mesura, havent d’estar alerta i consultar amb el pediatre, en el cas que el nen o nena en tingui més de 5 i més grans de 5 mm en nens petits, o de 15 mm en adolescents.
Aquestes taques no desapareixen i no necessiten cap cura especial, només estar pendent dels signes d’alerta esmentats.
En cas de dubtes o preocupacions sobre la pell dels teus fills consulteu amb el vostre pediatre o amb les dermatòlogues de la nostra consulta