Vacunes contra el SARS CoV 2

28 desembre, 2020
Posted in General
28 desembre, 2020 Paido Salut Infantil

Vacunes contra el SARS CoV 2

El passat dia 27 de desembre serà un dia històric al nostre país ja que va ser el primer dia de la lluita més important contra la pandèmia per coronavirus: l’inici de la vacunació.

La primera vacuna que s’ha administrat al nostre país el la de Pfizer, que conté nanopartícules amb RNA missatger del SARSCoV2. Es una “vacuna RNA”.

I això què vol dir? Són vacunes “diferents”?

Per activar la resposta immunitària, la majoria de vacunes consisteixen en injectar el germen inactivat o atenuat a l’organisme. En el cas de les vacunes RNA la vacunologia és diferent.

Les vacunes RNA contra el SARS CoV2 ensenyen a l’organisme, concretament a les cèl·lules immunitàries, a produir part d’una proteïna present a la superfície del SARSCoV2 (proteïna Spike) que posarà en marxa una resposta immunitària que és la fabricació d’anticossos. Aquests anticossos  ens protegiran en cas que tinguem una infecció real pel SARS CoV2. Un cop es crea la porció de proteïna que donarà lloc a la resposta d’anticossos, la cèl·lula descompon les instruccions, el RNA, i se’n desfà.

En aquest moment tenim una cèl·lula que ensenya una nova proteïna que el sistema immunitari reconeix com a estranya i comença a crear anticossos tal com quan ens ataca directament el SARS CoV2 i d’aquesta manera el nostre organisme apren a protegir-se contra futurs atacs del SARS CoV2.

Aquestes vacunes en front el SARS CoV2:

  • No provoquen la Covid-19
  • No contenen el virus viu que causa la Covid-19
  • No afecten al nostre DNA ni interactuen amb ell de cap manera perquè el RNA mai entra al nucli de les nostres cèl·lules que és on tenim el nostre DNA
  • Un cop ha llegit les instruccions del RNA la cèl·lula es descompon i es desfà del RNA

La tecnologia de vacunes RNA fa temps que s’estudia per a altres malalties infeccioses i no infeccioses com poden ser alguns tipus de càncer.

Podeu obtenir més informació als CDC

,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte