Anem de viatge!

19 juliol, 2017
Posted in General
19 juliol, 2017 Paido Salut Infantil

Anem de viatge!

Quan aneu de vacances prepareu l’equipatge pensant en els dies que passareu amb els nens ja sigui a la platja, muntanya o a altres ciutats, però anar de viatge amb els nens ha de ser una aventura gratificant  i per això és millor tenir en compte uns consells bàsics de seguretat.

  1. El teu fill o filla ha d’anar identificat, si cal has de cosir les seves dades (nom i telèfon del pares) a la seva roba.
  2. Abans de viatjar has de revisar l’assegurança mèdica. Pots fer una assegurança pels dies que esteu de viatge, una assegurança que inclogui evacuació en cas necessari.
  3. Has de tenir localitzats centres mèdics propers a l’àrea que visiteu.
  4. Malgrat que agafeu un avió per anar a un altre país, recorda que si després llogues un cotxe has de seguir tenint en compte els sistemes de retenció infantil i els cinturons de seguretat per a que el teu fill o filla viatgi el més segur possible.
  5. Parlant de seguretat a les carreteres: no oblideu cascs de motos i bicicletes en cas necessari.
  6. Si viatges en avió és més segur que el nen no vagi al seient del passadís pel risc de fer-se mal en cas que caigui l’equipatge de mà.
  7. Recorda que és aconsellable que en l’enlairament i sobretot a l’aterratge, els nens empassin ( xumet, pit o biberó en nens petits, caramels o xiclets en nens més grans).
  8. Has de dir al teu fill que no pot tocar cap animal i que en cas que ho faci, sobretot si el mossega o llepa, us ho ha de dir immediatament als pares
  9. Protegeix al nen i protegeix-te del sol amb protectors d’alt factor, gorra i ulleres de sol.
  10. En viatges que suposin grans alçades (més de 2000 metres) has de vigilar l’aparició de símptomes com malestar general, mal de cap, nàusees, fatiga… i en cas d’aparició consultar amb un metge.
  11. En cas de mareig per moviment (cinetosis) consulta al teu pediatre quin fàrmac li pots donar al teu fill per mitigar aquests símptomes.
  12. No deixis de fer cas de les prohibicions i recomanacions de cada país.

Si feu un viatge més exòtic, a països amb risc de transmissió de malalties infeccioses autòctones, a més d’aquests consells bàsics has de tenir en compte:

  1. Demana hora amb la doctora Vilagrasa per a que t’atengui a la Unitat del Nen Viatger i et pugui aconsellar sobre vacunació internacional i aspectes més específics del viatge que pugueu necessitar tota la família.
  2. Eviteu menjar de paradetes ambulants en general i sobretot en cas de patir al·lèrgies o intoleràncies alimentàries pel risc de contaminacions creuades.
  3. Es més segur beure aigua d’ampolla, a més a més heu de vigilar amb els glaçons.
  4. La fruita ja pelada i exposada no és del tot segura, evita que el teu fill en mengi.
  5. Sempre que puguis sol·licita habitacions amb aire condicionat i fes ús de mosquiteres a l’hora de dormir, sobretot pels més petits
  6. Si visites una zona rural evita sandàlies, no deixis que els nens vagin descalços ni que es banyin en aigües estancades i  no deixeu mai la roba assecant-se al terra.
  7. En cas de diarrea has d’iniciar el més aviat possible la rehidratació amb suero oral.

Abans de fer un viatge d’aquestes característiques, a més a més de la consulta al Centre de Vacunació Internacional has de fer una visita al teu pediatre ja que et podrà donar consells sobre fàrmacs que et pots endur per si el teu fill pateix febre, diarrees, repel.lents d’insectes segons l’edat del nen, etc

,
contacte

Ens trobaràs a:

contacte