2 maig, 2019 Paido Salut Infantil

Xerrada gratuïta sobre enuresi infantil

Avui dia els nens realitzen des de ben petits, moltes activitats lúdiques fora de l’àmbit familiar.

Durant aquesta època de l’any, les escoles organitzen excursions a la natura, visites culturals i viatges de fi de curs. A més a més les famílies comencen a planificar les tan esperades, i també temudes, vacances d’estiu. Els pares s’escarrassen per trobar una bona solució entre les moltíssimes ofertes de cases de colònies, programes d’intercanvi a l’estranger, estiueig amb els avis, etcètera.

Malgrat això, tots aquests plans no sempre agraden els nens… Dormir fora de casa suposa un seriós inconvenient per aquells que segueixen mullant els llençols i que arriben, fins i tot, a rebutjar aquestes activitats amb vergonya o por de ser descoberts.

La incontinència urinària nocturna (enuresi) o diürna és un trastorn molt habitual, tant pel que fa als nens com les nenes. No és una bona idea anar endarrerint el moment de la consulta, doncs n’hi ha prou amb un diagnòstic i tractament dirigits per resoldre el problema en poc temps i augmentar l’autoestima del nen.

Per aconseguir la continència urinària completa, és imprescindible establir unes bones bases. No sempre és fàcil reconèixer el moment idoni per treure els bolquers ni els errors més freqüents d’aquesta etapa. Hem de respectar el ritme de cada nen i reforçar les conductes apreses.

Des de la “Unitat Integral d’Enuresi i Trastorns Miccionals del nen” del Departament de Pediatria de l’Hospital Universitari Dexeus volem commemorar el “Dia mundial de l’enuresi infantil”. El proper dimecres 29 de maig a las 18:00 hores, a l’auditori de l’hospital celebrarem una reunió divulgativa, dirigida a pares i educadors amb interés en aquest tema.

La xerrada és gratuïta prèvia inscripció. Els que estigueu interessats sisplau contacteu amb la secretaria tècnica ( ) per reservar plaça. La xerrada es durà a terme al auditori del hospital (C/ Sabino Arana 5-19 planta 0 entrant pel jardí, sota l’escala mecànica).

Gràcies per la vostra confiança.